We doen
het samen

Beste klant, adviseur en businesspartner,

Het is een roerige tijd. De pandemie die het corona-virus heeft veroorzaakt zorgt voor een wereldwijde gezondheidscrisis. De maatregelen die worden genomen om het virus in te dammen en ons zorgstelsel niet te overbelasten, zijn ingrijpend en hebben forse impact op de economie. Dit zorgt voor onzekerheid en flinke uitdagingen.

Wij richten ons op 3 pijlers. Ten eerste zorgdragen voor de continuïteit van onze dienstverlening. Ten tweede helpen wij klant, adviseur en business partner waar wij kunnen om deze crisis het hoofd te bieden. De hiervoor getroffen maatregelen zijn te vinden in de Q&A. Als laatste slaan wij de handen ineen met andere disciplines uit de keten, met het doel de dienstverlening zo spoedig mogelijk volledig online uit te kunnen voeren. Zodat gezondheidsrisico’s door fysieke afspraken en bijeenkomsten zoveel mogelijk beperkt worden.

Bereikbaarheid en korte lijnen zijn in deze tijd van wezenlijk belang. Heb je vragen, opmerkingen of wil je even sparren, schroom niet. Via deze pagina houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen. Pas goed op jezelf en elkaar. Volg de adviezen van het RIVM. Deel wat je kunt en help waar je kan. Alleen samen komen we hier door heen.

floor van workum

Floor van Workum

CEO Vista Hypotheken

Betaalpauze is mogelijk

Een turbulente tijd vraagt om saamhorigheid. Heb jij een Vista hypotheek en kun je door de Corona-crisis tijdelijk jouw hypotheeklasten niet dragen? Wij als Vista Hypotheken bieden je graag de helpende hand. Het is mogelijk om 3 maanden uitstel aan te vragen. Met deze geruststelling kan jij je op andere zaken focussen.

Veelgestelde vragen

Ik verwacht dat ik mijn hypotheeklasten niet meer kan betalen als gevolg van het coronavirus. Wat kan Vista Hypotheken voor mij doen?

Wij kunnen je helpen door tijdelijk de hypotheekbetalingen stop te zetten. Dit doen we voor een periode van 3 maanden. Hierdoor ontstaat een betaalachterstand. We spreken later met je af hoe je deze betaalachterstand aan ons terugbetaalt.

Wanneer kom ik in aanmerking voor het tijdelijk stopzetten van de hypotheekbetalingen?

Een aantal uitgangspunten die wij hanteren voor het tijdelijke mogen stopzetten van hypotheekbetalingen zijn.
- Je ervaart acute financiële problemen (b.v. baanverlies of een tijdelijke inkomensdaling door inkomensverlies als gevolg van uitbraak van het coronavirus). 
- Je kunt niet of onvoldoende terugvallen op de maatregelen die de overheid heeft geboden. 
- Je verwacht binnen drie maanden de hypotheeklasten niet meer te kunnen betalen.
Bij de beoordeling van je verzoek houden wij zoveel mogelijk rekening met jouw individuele omstandigheden en wat de uitbraak van het coronavirus voor jouw financiële positie betekent.

Moet ik het bedrag dat ik tijdelijk niet betaal later alsnog betalen?

Door het tijdelijk stopzetten van de hypotheekbetaling zorgen wij voor een adempauze om jouw eerste acute financiële zorgen te verhelpen. Hierdoor ontstaat er wel een betaalachterstand op je hypotheek. Deze moet je aan ons terugbetalen. Wij kijken samen met jou naar welke afspraken we hierover kunnen maken. We blijven hierover in contact. Het is ook belangrijk dat je het ons laat weten als er iets verandert in jouw inkomenssituatie. Bijvoorbeeld als je de hypotheeklasten weer helemaal of gedeeltelijk kunt betalen.

Tot wanneer kan ik gebruik maken van de mogelijkheid om de hypotheekbetalingen drie maanden stop te zetten?

Er is nog geen einddatum afgesproken voor deze maatregel. Het is nu nog niet te overzien hoe lang het duurt voor het coronavirus onder controle is. En tot wanneer de financiële gevolgen hiervan merkbaar zijn.

Betaal ik kosten voor het tijdelijk stopzetten van de hypotheekbetalingen?

Wij rekenen geen kosten voor het gebruiken van de mogelijkheid om de hypotheekbetalingen tijdelijk stop te zetten. We rekenen ook geen extra rente over de betaalachterstand die daardoor ontstaat. Je moet wel de reguliere rente betalen over het openstaande hypotheekbedrag.

Hoe zit het met mijn renteaftrek als ik tijdelijk niet aflos op mijn hypotheek?

Het gebruik van de betaalpauze heeft geen gevolgen voor je renteaftrek.

Is het mogelijk digitaal te ondertekenen?

Ja, bij Vista is het mogelijk om jouw bindende offerte (bindend krediet aanbod) digitaal te ondertekenen. Je kunt hiervoor gebruik maken van Docusign, Ondertekenen.nl of Stiply. Vraag je adviseur naar de precieze werkwijze. Digitaal ondertekenen geldt op dit moment tot uiterlijk 1 juli aanstaande.

Moet ik mijn renteaanbod ondertekenen?

Nee, het renteaanbod hoef je niet te tekenen. Jouw adviseur geeft het accepteren van het renteaanbod aan ons door. Jouw adviseur dient hiervoor het renteaanbod (voorbeeldofferte) ongetekend naar ons terug te sturen.