Vista Hypotheken lanceert Duurzaamheidsdesk voor hypotheekadviseurs

Op vrijdag 15 mei lanceert Vista Hypotheken de Duurzaamheidsdesk. Een kenniscentrum dat hypotheekadviseurs ondersteunt bij vragen op het gebied van duurzaam wonen. Het doel is adviseurs voorzien van kennis en expertise, zodat zij van verduurzaming een vast onderdeel kunnen maken in elk hypotheekgesprek.

Nederland staat aan de vooravond van een grote verbouwing. In 2030 dient het gemiddelde energielabel van de Nederlandse woningvoorraad energielabel-A te zijn. Dit staat in de nationale uitwerking van het Klimaatakkoord van Parijs 2020 – 2050. Om dit te bereiken, ligt er een grote uitdaging om de woningvoorraad te verduurzamen met als doel het energieverbruik van woningen te verminderen en het aandeel lokaal opgewekte, duurzame energie te vergroten. Een duurzame woning draagt niet alleen bij aan het milieu, maar is ook comfortabeler, zorgt voor lagere energielasten en is klaar voor de toekomst.

Floor van Workum, CEO en oprichter Vista Hypotheken: “Vista neemt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en zet zich in om een concrete bijdrage te leveren aan de verduurzaming van de Nederlandse (koop)woningvoorraad. De Duurzaamheidsdesk is een mooie aanvulling op onze dienstverlening. Met de desk bieden wij adviseurs op praktische en laagdrempelige wijze ondersteuning om verduurzaming vast onderdeel te maken van elk hypotheekgesprek.”

Hypotheekadviseurs kunnen met concrete (klant)vragen terecht bij de Duurzaamheidsdesk. Hier krijgen zij meer informatie over beschikbare subsidies, energiebesparende voorzieningen (EBV), het energiebespaarbudget (EBB) of tips om verduurzaming van de woning bespreekbaar te maken tijdens het hypotheekgesprek.

Alexandra de Jong, productmanager Duurzaam Wonen: ‘Als voormalig adviseur weet ik als geen ander hoe lastig het kan zijn om verduurzaming te bespreken. Elke woning en elke klant is anders en vraagt een andere aanpak. Mijn 20 jaar ervaring als hypotheekadviseur en de kennis die ik heb opgedaan tijdens mijn opleiding tot energieadviseur zet ik graag in om jou als adviseur te helpen met dit onderwerp. Zodat jij met net even wat meer comfort het klantgesprek kunt voeren.

Naast de Duurzaamheidsdesk heeft Vista meer tools om klant en hypotheekadviseurs te helpen verduurzaming bespreekbaar te maken. In 2018 introduceerde Vista de “Energielabel-A rentekorting” en samenwerking met GreenHome om klanten inzicht te geven in de energiebesparende maatregelen die klanten kunnen treffen in hun woning. Als derde werd actief meegewerkt aan de opleiding “Erkend adviseur duurzaam wonen”, die vanaf oktober 2019 tegen kostprijs beschikbaar is gesteld aan alle hypotheekadviseurs.

De Duurzaamheidsdesk van Vista Hypotheken is bereikbaar via telefoonnummer 06-58942787.

Voordat Alexandra de Jong startte als productmanager bij Vista Hypotheken, was zij hypotheekadviseur met specialisatie duurzaam wonen. In haar blogs deelt zij ervaringen en concrete klantcasussen. Haar eerste blog lees je hier.

nieuws

Jouw vraag stellen...

In jouw online portaal regel je gemakkelijk alles zelf. En heb je nog vragen? Ontdek het antwoord in de FAQ óf stel je vraag direct via jouw portaal.
Mijn Vista
Direct persoonlijk contact?
Bel ons op
010 24 22 060
Elke werkdag bereikbaar van 8.30 tot 17.30

Jouw vraag kan niet wachten…

Binnen kantoortijden ben je het snelst geholpen via onze klantenservice
op 010-2422060. Heb je buiten kantoortijden direct onze hulp nodig?
Vul dit formulier in en we bellen je zo snel mogelijk terug.