Thuiswerktips

Nu we dankzij het coronavirus zo veel mogelijk afstand moeten bewaren, werken veel mensen thuis. Geen praatje met je collega’s bij de koffieautomaat of gezellige lunchwandeling, maar videocalls en broodjes achter je laptop. Met je partner en de kinderen in je homeoffice kan het nogal een uitdaging worden om productief én positief te blijven.

Daarom hebben wij een paar handige tips voor je op een rijtje gezet om ervoor te zorgen dat jij deze tijd toch positief doorkomt en het meeste uit je home(office) haalt!

Thuiswerktip 1:
Maak van je woonkamer je werkplek

Als je thuiswerkt is het belangrijk dat je een echte werkplek creëert. Zorg ervoor dat je, ondanks het gemis van een afstelbare bureaustoel, goed gaat zitten. Voor de afwisseling kun je met behulp van wat boeken of dozen zelfs een statafel maken! En rennen je kinderen gillend rond tijdens je belangrijke videocalls? Er zijn verschillende online tools beschikbaar waarmee je een background instelt en waarmee je al die achtergrondgeluiden kan dempen!

tip1

Thuiswerktip 2:
Maak van je slaapkamer een tropisch oord

Helaas, die vakantie gaat niet door. Maar, je hoeft niet bij de pakken neer te zitten, want ook thuis kun jij je in no-time in Bali wanen. Je kunt je verwarming natuurlijk op standje tropisch zetten, maar met dit heerlijke weer is dat niet eens nodig; zon genoeg. Verzamel al je planten en zet ze in je slaapkamer, leg je strandlaken neer, maak een heerlijke cocktail en genieten maar!

tip1

Thuiswerktip 3:
Maak van je eetkamerhoek een speeltuin

Nu je kinderen wat minder naar de speeltuin kunnen, is het fijn als ze ergens anders die extra energie kwijt kunnen. Bouw daarom een heuse speeltuin in huis! Met stoelen of dozen tover je gemakkelijk een fort tevoorschijn. Met een deken, wat lampjes en kussens heb je zo een heus paradijsje gebouwd waar de kids uren in kunnen ravotten. Ook leuk voor de huisdieren die nu wat minder naar buiten gaan!

tip1

Thuiswerktip 4:
Go offline

Als je thuiswerkt ben je opeens wel heel veel online. Probeer toch minimaal één offline momentje gedurende de dag in te plannen. Zo kun je je even op één taak tegelijk focussen en raak je niet afgeleid door binnenkomende mailtjes, telefoontjes of social media. Moet je tijdens werkuren toch echt non-stop bereikbaar zijn, zorg er dan voor dat je na werk even offline gaat. Lees een boek, doe wat yoga of maak een wandeling.

tip1

Thuiswerktip 5:
Maak van je garage een sportschool

Om verder te gaan op onze vorige tip; beweeg! Nu je alles thuis doet, kan het heel verleidelijk zijn om helemaal niet meer van die bank af te komen. Bouw daarom je garage om tot een gym, waarin je wat simpele oefeningen kunt doen. Leg een sportmat neer, vul wat flessen met water om als gewichten te gebruiken, en ‘steel’ die skippybal van je kids! En heb je geen garage of extra kamer? Dan kun je natuurlijk ook heel makkelijk je meubels opzij schuiven en in de woonkamer aan de slag gaan.