Vista
Hypotheken

Een hypotheek afsluiten is een belangrijke gebeurtenis in je leven. Het is dan ook belangrijk dat je snapt wat je afsluit en dat je een hypotheek kiest die goed bij je past. In onderstaande tabel vind je daarom een overzicht van de drie hypotheekvormen van Vista en hun belangrijkste kenmerken. Je adviseur kan je helpen bij het kiezen van de hypotheekvorm die bij jou past.

De hypotheek moet je terugbetalen, dit noemen we aflossing. Aan het einde van de looptijd is je annuïtaire of lineaire hypotheek afgelost. Over het bedrag dat je leent betaal je rente. De rente is afhankelijk van de actuele rentestand, de rentevastperiode die je hebt gekozen en de eventuele opslagen.

Annuïteiten hypotheek Lineaire hypotheek Aflossingsvrije hypotheek
Belangrijkste kenmerken Belangrijkste kenmerken Belangrijkste kenmerken
gehele looptijd gelijke bruto maandlasten (zolang je rentetarief niet verandert) steeds lagere maandlasten (zolang je rentetarief niet verandert) je betaalt tijdens de looptijd maandelijks alleen hypotheekrente en geen aflossing
door hypotheekrenteaftrek lagere nettolasten in het begin in het begin heb je hogere maandlasten dan bij een annuïteitenhypotheek. je bouwt geen vermogen op
na de looptijd is je hypotheek helemaal afgelost totale lasten over gehele looptijd zijn lager dan bij een annuïteitenhypotheek gelijke bruto maandlasten zolang de rente gelijk blijft
je lost maandelijks af na de looptijd is je hypotheek helemaal afgelost je lost aan het einde van de looptijd je hypotheek in één keer af. Bijvoorbeeld door verkoop van je woning.
je lost maandelijks af

Waarom een Vista hypotheek?

Jij kijkt anders naar wonen. Dus kijken wij anders naar hypotheken. Onze persoonlijke aanpak draait om jou. En het huis dat daarbij past. We houden het simpel, zodat jij je energie in leukere dingen kan steken. Samen maken we jouw woonwensen waar. Waarom kiezen voor ons?

Korting krijgen met energielabel A

Je krijgt bij Vista Hypotheken korting op de rente als je een hypotheek afsluit of oversluit op bestaande woningen met een energielabel A of bij nieuwbouwwoningen. Ook kom je in aanmerking voor rentekorting op het moment dat je jouw woning verduurzaamt naar energielabel A. Kijk voor de voorwaarden op deze pagina.

Extra aflossen zonder extra kosten

Bij ons kun je altijd extra aflossen op je lening, je betaalt daarvoor geen boete of vergoedingsrente. Dus aflossen wanneer en hoeveel jij wilt! Het geld dat je gebruikt voor de extra aflossing moet wel je eigen geld zijn, bijvoorbeeld spaargeld of een ontvangen schenking.

Lagere tariefklasse na (extra) aflossing? Wij verlagen de rente!

Heb je (extra) afgelost op je hypotheek en valt jouw lening daarmee in een lagere tariefklasse? Dan passen wij de rente aan. Dat vinden we wel zo eerlijk.

Hogere woningwaarde? Wij verlagen de rente!

Blijkt uit een gevalideerd taxatierapport dat je huis of appartement meer waard is geworden? En valt jouw lening daarmee in een lagere tariefklasse? Dan passen wij de rente hier op aan.

Gelijke rentevergoeding over het bouwdepot bij nieuwbouw

Koop je een nieuwbouwhuis? Dan krijg je over je bouwdepot een even hoge rente vergoeding als de rente die je betaalt over je lening. De looptijd van het bouwdepot is bij nieuwbouw 18 maanden.

Meer lenen bij energiebesparende maatregelen

Wil je een hypotheek en verbeter je jouw woning waardoor je woning energiezuiniger wordt? En voldoe je hiermee aan de eisen die hiervoor worden gesteld? Dan kun je mogelijk een hogere hypotheek krijgen op basis van de marktwaarde van je woning. Jouw adviseur kan je hier meer over vertellen.

Hypotheek aanvragen zonder intentieverklaring

Tijdelijk contract en geen intentieverklaring? Met een perspectiefverklaring kom je bij ons toch in aanmerking voor een hypotheek. Vraag jouw financieel adviseur naar de mogelijkheden.

Rente bij passeren

Passeren binnen 3 maanden
Is de rente op het moment van passeren bij de notaris lager dan de rente die in je definitieve offerte staat? Dan krijg je de lagere rente.

Passeren na 3 maanden

Wanneer je definitieve offerte is verlengd dan kijken we naar het moment van de offertedatum plus 3 maanden. Is de rente 3 maanden na de offertedatum lager dan de rente in de definitieve offerte? Dan hanteren we deze rente op het moment van passeren bij de notaris. Is de rente op de verleningsdatum hoger dan de rente in de definitieve offerte? Dan krijg je bij passeren de rente die staat vermeld in de definitieve offerte.

Rentecontract meenemen bij een verhuizing

Ga je in de toekomst (weer) verhuizen? Dan kun jij je huidige rentecontract misschien meenemen naar je nieuwe woning. Dit is mogelijk tot 6 maanden na de overdracht van je oude woning. Wanneer je in aanmerking komt voor Energielabel-A rentekorting dan kun je de korting meenemen als je nieuwe woning weer een energielabel A heeft. Heeft je nieuwe woning geen energielabel A? Dan komt je korting definitief te vervallen. Meer informatie hierover vind je in de Algemene Voorwaarden.

Ons rente-aanbod is 3 maanden geldig

Ons renteaanbod is 3 maanden geldig. Het is mogelijk om dit renteaanbod eenmalig te verlengen. Bij nieuwbouw is de verlengingstermijn 9 maanden. Bij bestaande bouw is de verlengingstermijn 3 maanden. Het verlengen is kosteloos, je betaalt dus geen bereidstellingsprovisie. Wel zetten wij de rente vast als er sprake is van verlenging. Hoe dit werkt? Je leest het hier.

Een Vista hypotheek,
iets voor jou?

Op zoek naar een hypotheek voor de aankoop, bouw, verbouwing of het onderhoud van je eigen huis? Dan is een Vista hypotheek misschien wel iets voor jou. Leningen voor bijvoorbeeld een auto of meubels, verstrekken we niet. In sommige gevallen nemen we een hypotheek over, die nu ergens anders loopt.

Een onafhankelijk financieel adviseur kan je laten weten of je in aanmerking komt voor een Vista hypotheek. We hebben geen ingewikkelde voorwaarden. Wel zo overzichtelijk en fijn. Wat wel goed is om te weten:

  • Je kunt bij ons een hypotheek krijgen als je een inkomen uit loondienst hebt (ook een tijdelijk dienstverband met intentieverklaring) of een flexibel dienstverband (met je inkomen van de afgelopen drie jaar of een perspectiefverklaring).
  • Je kunt alleen een hypotheek krijgen voor een huis in Nederland waar je zelf woont ('hoofdverblijf'). Dus niet voor een huis dat je verhuurt.
  • De minimale waarde van het huis moet (na een eventuele verbouwing) € 100.000 waard zijn.

Vraag jouw adviseur welke voorwaarden nog meer gelden voor een Vista hypotheek

Een huis kopen,
stap voor stap

Je wilt een huis gaan kopen: spannend! Maar hoe pak je dat nou aan? En wat komt er allemaal bij kijken? Met dit stappenplan helpen we je op weg.

1

Het begint met een idee

Misschien woon je nog thuis, of al op jezelf. Maar je wilt graag een appartement of een huis dat echt van jou is. Je denkt misschien eerst aan huren, maar een huis kopen is ook zo gek nog niet. Vooral als je een eigen inkomen hebt en weet in welke plaats je voorlopig wilt wonen. Of misschien ben je toe aan een andere koopwoning?

2

Kijk naar de wereld om je heen

Kijk eerst eens rond welke huizen er allemaal zijn. Wat zijn je wensen, en wat vind je belangrijk? Misschien wil je een gaaf dakterras, of toch liever een tuin? En hoeveel slaapkamers wil je? In welke buurt wil je wel en waar wil je echt niet wonen? Check ook of de huizen snel verkocht zijn in die buurt: moet je er snel bij zijn? En last but not least: hoe duur is het en wat denk je ongeveer te kunnen betalen per maand?

3

Welke hypotheek past bij jou?

Als je een idee hebt wat je wilt, kun je je gaan oriënteren op een hypotheek. Hoeveel kun je ongeveer lenen, en welke aanbieders zijn er allemaal? Welke spreekt je aan? En wat is er allemaal mogelijk? Verdiep je ook alvast in de verschillende hypotheekvormen: welke past het beste bij jouw situatie? Eventueel kun je alvast een eerste oriëntatiegesprek met een financieel adviseur plannen. Die kan je een indicatie geven van wat je kunt lenen en wat je maandlasten ongeveer zouden zijn. Wel zo fijn, want dan weet je hoeveel geld je overhoudt voor leuke dingen!

4

Aaahh! Je hebt een bod gedaan!

Je droomhuis gevonden? Dan begint nu het echte werk! Je doet een bod. Spannend... Misschien moet je nog onderhandelen, maar uiteindelijk is het bod geaccepteerd door de verkoper. Zodra je het koopcontract tekent is het echt: je hebt een huis gekocht! Of nou ja... Als je twijfelt kun je er nog onderuit want je hebt nog 3 dagen bedenktijd.

5

Klaar voor het hypotheekgesprek

En dan nu die hypotheek nog regelen! Een financieel adviseur kan je hierbij helpen. Laat je goed adviseren. Zo kies je uiteindelijk de Vista hypotheek die bij jouw situatie past. Een hypotheekofferte vertelt je precies hoe het financiële plaatje eruit ziet: duidelijk en simpel, zonder verrassingen. Zodat je weet wat je straks elke maand betaalt.

6

Oefen je handtekening maar vast

Heb je een hypotheekofferte ontvangen? Lees deze goed door en zorg ook dat je goed begrijpt wat er staat. Je wilt wel weten waar je aan toe bent. Een financieel adviseur kan je alles uitleggen. Is alles naar wens en ben je tevreden? Dan onderteken je de offerte.

7

Kom maar op met de sleutels

Als de hypotheek rond is, kun je naar de notaris. Daar vindt de officiële overdracht van het huis plaats en de vestiging van de hypotheek. Een aantal handtekeningen later ben je de trotse eigenaar van je eigen huis.

8

I like to move it, move it

Behangen, verven, vloeren leggen en misschien nog wel een hele verbouwing. Als alles klaar is, pak je je spullen in en kun je verhuizen!

9

De eerste nacht in je nieuwe huis

Met lichte spierpijn van het sjouwen en klussen plof je voldaan op de bank. Verhuisd! En je geniet van die welverdiende nachtrust in je eigen huis.

Jouw vraag stellen...

In jouw online portaal regel je gemakkelijk alles zelf. En heb je nog vragen? Ontdek het antwoord in de FAQ óf stel je vraag direct via jouw portaal.
Mijn Vista
Direct persoonlijk contact?
Bel ons op
010 24 22 060
Elke werkdag bereikbaar van 8.30 tot 17.30

Jouw vraag kan niet wachten…

Binnen kantoortijden ben je het snelst geholpen via onze klantenservice
op 010-2422060. Heb je buiten kantoortijden direct onze hulp nodig?
Vul dit formulier in en we bellen je zo snel mogelijk terug.