Onafhankelijk advies over jouw hypotheek

Een Vista hypotheek is alleen af te sluiten via een onafhankelijk adviseur. Ontdek hier waarom wij hiervoor kiezen en wat een adviseur voor jou kan betekenen.

De voordelen van onafhankelijk advies

Dit zijn redenen waarom wij kiezen voor onafhankelijke adviseurs:

Brede keuze
Adviseurs hebben toegang tot veel verschillende financiële producten en diensten. Zo kunnen ze echt advies geven dat past bij jouw situatie.

Jij staat centraal
Een onafhankelijke adviseur werkt voor jou, niet voor een financiële instelling. Jouw belang staat dus altijd voorop.

Dit kan je adviseur voor jou betekenen

Je onafhankelijke adviseur is jouw sparringpartner en vertrouwenspersoon tijdens je hele ‘hypotheekreis’. Op deze manieren kan een adviseur je helpen:

1. Tijdens je huizenjacht

Eerste inzicht geven
Je krijgt inzicht in de huizenmarkt, de hypotheektarieven en de verschillende soorten hypotheken. 

Je situatie in kaart brengen
Ben je je nog aan het oriënteren op een nieuwe woning? Je adviseur kijkt naar jouw financiële situatie en wensen, berekent hoeveel je kan lenen en bekijkt welke hypotheeksoort bij je past.

2. Rondom de aankoop

Je voorzien van advies
Je adviseur geeft je advies over de financiering van je nieuwe woning en de hypotheek die daar het beste bij past. Ook denkt hij of zij mee over de betaalbaarheid van je woonlasten bij onverwachte omstandigheden in de toekomst. Bijvoorbeeld als je arbeidsongeschikt raakt.

Hypotheekaanvraag indienen
Je adviseur neemt alle voorwaarden van de gekozen hypotheek met je door en dient de hypotheekaanvraag voor je in. Ook helpt hij je met het verzamelen van alle documenten die hiervoor nodig zijn.

3. Tijdens de looptijd

Onderhoud van je hypotheek
Je adviseur kan een periodieke check doen om te zorgen dat je hypotheek nog steeds past bij je situatie.

Hulp bij veranderingen in je leven
Of het nu gaat om een verhuizing, scheiding of het oversluiten van je hypotheek - jouw adviseur staat voor je klaar met deskundig advies.

Tips voor jouw adviesgesprek

Ga je in gesprek met een adviseur, over een nieuwe of bestaande hypotheek? Dan zijn hier vijf tips om er het meeste uit te halen:

1. Bereid je goed voor

Check bij de adviseur welke documenten tijdens het gesprek goed zijn om bij de hand te hebben. Zorg vooraf dat je die documenten op papier of digitaal beschikbaar hebt.

2. Denk na over je doelen

Denk van tevoren na over je woonwensen en financiële toekomstplannen. Heb je bijvoorbeeld plannen om te verbouwen of denk je aan gezinsuitbreiding? Dit helpt allemaal om te zorgen dat je een passende hypotheek hebt.

3. Bespreek verduurzaming

Een duurzaam huis is comfortabel, goed voor het milieu én kan je geld opleveren. Dus bespreek verduurzamingsplannen meteen met je adviseur.

4. Durf te vragen

Geen vraag is te gek. Of het nu gaat over rentepercentages, verzekeringen of aflossingsvormen, zorg dat je tijdens het gesprek alles goed begrijpt voordat je weer de deur uit gaat.

5. Neem de tijd

Voel je niet opgejaagd om snel een beslissing te nemen. Een hypotheek afsluiten is een belangrijke financiële stap. Heb je na het gesprek nog twijfels of vragen? Maak dan een vervolgafspraak.

De rol van jouw adviseur tijdens de looptijd van je hypotheek

Heb je een vraag over je hypotheek, dan helpen we je graag verder. Maar let op: we geven zelf geen financieel advies. Wanneer er advies nodig is, verwijzen we je door naar jouw adviseur. Die kan je helpen om de juiste beslissing te nemen.

Een paar voorbeelden van situaties waarin een adviseur je kan helpen:

  • Verhuizen naar een andere woning
  • Verandering in je gezinssituatie
  • Daling of stijging van je inkomen
  • Je rentevastperiode loopt af
  • Je wilt verbouwen of verduurzamen