Jouw hypotheek in 7 stappen

1

Verhuiskriebels? Vind een financieel adviseur

Je weet wat je woonwensen zijn, of hebt zelfs al je ideale huis op het oog. Een goed moment om je te oriënteren op een hypotheek. Hoeveel kun je ongeveer lenen? Welke maandlasten horen daarbij? En welke hypotheekvorm past het beste bij jouw situatie? Jouw financieel adviseur kan je er alles over vertellen. Bijvoorbeeld tijdens een adviesgesprek.

2

Huis gevonden: tijd voor een hypotheek

Yes – je hebt je droomhuis gekocht! Dan is nu het moment om de financiering te regelen. Je financieel adviseur brengt jouw situatie in kaart. Heb je verbouwplannen of wil je verduurzamen? Wel zo handig om dit gelijk mee te nemen in je financiële plaatje.

Laat je goed adviseren. Zo kies je de Vista hypotheek die aansluit op wat jij wil. Je adviseur dient voor jou een aanvraag bij ons in.

3

Alle kosten op een rijtje

Natuurlijk wil je weten wat de rente is die past bij jouw hypotheek. Je krijgt van ons een renteaanbod op basis van de actuele hypotheekrente. Ben je tevreden? Dan onderteken je de offerte.

4

Je bent er bijna: nu het papierwerk

Om zeker te weten dat alles klopt, vragen we je om een aantal documenten op te sturen. Denk aan een werkgeversverklaring, taxatierapport of recente loonstrook. Als je eigen geld gebruikt om een deel van je woning te financieren, kunnen we je vragen naar waar dit geld vandaan komt. Zo voorkomen we fraude en witwassen en dragen we bij aan een veiligere hypotheekmarkt.

5

Tekenen maar!

Is alles in orde, dan krijg je van ons een definitief en bindend hypotheekaanbod. Zodra je dit tekent, is je hypotheek rond. Wij zorgen ervoor dat alle stukken op tijd bij de notaris liggen. Vanaf nu kun jij je helemaal richten op alle andere dingen die je nog moet regelen. Van verbouwing tot verhuizing.

6

Tijd voor de sleutels

Voordat je de sleutel van je nieuwe woning in handen hebt, ga je naar de notaris voor de officiële overdracht. Een paar handtekeningen later ben je dan echt de trotse eigenaar van jouw nieuwe plek. Laat die kurk maar knallen!

Je krijgt ook toegang tot je online omgeving Mijn Vista. Hier vind je alle informatie over je lening en declareer je de facturen voor je bouwdepot.

7

Jouw plek onder de zon, voor nu en later

Je sluit de hypotheek af voor een lange periode. In die tijd kan er altijd iets veranderen in je persoonlijke situatie. Je financieel adviseur helpt je daarbij. En voor vragen over je lopende hypotheek staan wij altijd voor je klaar.

Benieuwd hoe je jouw woning verder kan verduurzamen? Neem contact op met onze Duurzaamheidsdesk voor al je vragen. Of kijk wat er mogelijk is via onze partner De Energiebespaarders.